Warsztaty kulinarne- relacja

DSC_0923

W ramach międzynarodowego projektu współpracy pn. „Promocja i Turystyka”, poddziałanie 19.3 Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego PROW 2014-2020 odbyły się warsztaty kulinarne w dniu 18.06.2019 roku w Pisklakach i 28.06.2019 roku w Soli.

Podczas praktycznych warsztatów kulinarnych uczestniczki przygotowywały takie potrawy jak: babka gryczana, barszcz gryczany, piróg z kapustą i jajkiem, sałatka z kaszy gryczanej, sałatka z cebuli  z anansem w pomidorkach, sałatka z białej kapusty w gorącej zalewie, ziemniaki opiekane z łososiem, sałatka z ziemniaków w mundurkach, mus z jabłek z bananami i malinami, kaszotto z boczkiem i polędwiczką, sałatka z pomarańczy i cykorii oraz roladka z polędwiczki z suszonym pomidorem. Następnie odbyła się degustacja wspólnie przygotowywanych potraw.

Gmina Biłgoraj
Gmina Frampol
Gmina Tarnogród
Gmina Biszcza
Gmina Aleksandrów
Gmina Goraj
Gmina Łukowa
Gmina Obsza
Gmina Księżpol
Gmina Turobin
Gmina Potok Górny
Gmina Radecznica
Gmina Tereszpol

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie Publikacja opracowana przez LGD "Ziemia Biłgorajska", Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata2014-2020 - Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi