W ramach międzynarodowego projektu współpracy pn. „Promocja i Turystyka”, poddziałanie 19.3 Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego PROW 2014-2020 odbyły się warsztaty kulinarne w dniu 18.06.2019 roku w Pisklakach i 28.06.2019 roku w Soli.
Podczas praktycznych warsztatów kulinarnych uczestniczki przygotowywały takie potrawy jak: babka gryczana, barszcz gryczany, piróg z kapustą i jajkiem, sałatka z kaszy gryczanej, sałatka z cebuli z anansem w pomidorkach, sałatka z białej kapusty w gorącej zalewie, ziemniaki opiekane z łososiem, sałatka z ziemniaków w mundurkach, mus z jabłek z bananami i malinami, kaszotto z boczkiem i polędwiczką, sałatka z pomarańczy i cykorii oraz roladka z polędwiczki z suszonym pomidorem. Następnie odbyła się degustacja wspólnie przygotowywanych potraw.
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie Publikacja opracowana przez LGD "Ziemia Biłgorajska", Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata2014-2020 - Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi