10 listopada w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Korytkowie Dużym odbyły się warsztaty kulinarne, w których wzięli udział mieszkańcy Korytkowa Dużego. Warsztaty rozpoczęły się przedstawieniem przepisów potraw jakie będą przygotowane oraz przygotowaniem produktów do dalszej obróbki. Podczas warsztatów zostały wykonane następujące potrawy: bigos staropolski, pierogi z serem, kapustą i grzybami oraz mięsem a także dwie sałatki: grecka i z selera naciowego z dodatkiem żurawiny i słonecznika. Produkty, które zostały wykorzystane do przyrządzenia potraw pochodziły od lokalnych rolników.
Potrawy, które zostały wykonane w ramach warsztatów mogli skosztować uczestnicy XXII Jesiennej Biesiady Kulturalnej. Organizatorem warsztatów była Ochotnicza Straż Pożarna w Korytkowie Dużym dzięki współfinansowaniu Lokalnej Grupy Działania „ Ziemia Biłgorajska”.
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie Publikacja opracowana przez LGD "Ziemia Biłgorajska", Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata2014-2020 - Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi